Ton Geerts, voorzitter jury
Nieuwe Jury Nederlandse Portretprijs 2023
25-02-2023

Het bestuur heeft voor De Nederlandse Portretprijs 2023 een nieuwe jury samengesteld.  Zij zullen uit de vele inzendingen vijftig portretten selecteren en de prijswinnaars in diverse categorieën bepalen.

De nieuwe voorzitter is Ton Geerts, senior conservator moderne en hedendaagse kunst bij RKD. Hij wordt terzijde gestaan door zes juryleden onder wie kunstenaars en voormalige prijswinnaars, museumconservatoren, een kunstenaar/adviseur en een kwartiermeester.

De combinatie van kunstenaars en kunsthistorici geeft deze jury een mooie balans en een solide basis. Kortom een jury die garant staat voor een verantwoorde kwaliteitsbeoordeling.

Maak hier nader kennis met de voorzitter en juryleden ( - klik hiernaast op "nader" en dan even naar beneden scrollen op de webpagina "portretprijs 2023" - ).

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de online nieuwsbrief over de Nederlandse portretkunst.

* Verplicht veld

Steun ons

Draagt u de Nederlandse portretkunst ook een warm hart toe? Graag nodigen we u uit met een donatie onze projecten te ondersteunen. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Wanneer u ons steunt door middel van een schenkingsovereenkomst, kunt u tot de helft van uw bijdrage terugkrijgen van de Belastingdienst. Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

Word donateur

Top